2 Tem 2013

Android PC Arası Kablosuz Bağlantı ( Airdroid)

Fütürizmdi Gerçek Oldu. Bir süredir en çok reklamı yapılan şey bu. Teknolojik aletlerin birbirleriyle iletişim halinde olmaları. Bazıları çok ürküyor teknolojiden, bazıları da merakla bekliyor daha neler olabilir diye. 

Android kullanmaya yeni başladım. Bu programı da 5 dk önce kurdum. Birlikte inceleyelim. 

Tabii önce programımızı kuralım. 


Bazı özellikler için root yetkisi istese de genel olarak rootsuz da çalışıyor.

Programı kurduktan sonra oturum açmak isteyip istemediğimizi soruyor. Her yere üye olup şifreleri unutmaktan bıktık. Bu adımı atlıyoruz. Program bize diyor ki http://web.airdroid.com/ a git. Gitttiğimizde QR kodu okutup direk girebiliyoruz sisteme. 

Ve cep telefonumuz karşımızda. 


Dosyalara ulaşabiliyoruz. Hatta medya dosyalarınız oynatabiliyoruz. 


SMS leri kontol edebiliyoruz. Gönderebiliyoruz. 

Arama Yapabiliyoruz.

Yani tek hakim biziz. 

Bunların dışında benim aklıma ilk gelen soru şuydu. Başka birinin telefonuna bunu kursam. O internete bağlıyken onun telefonuna ulaşabilir miyim. Sevgilime gelen smsleri kontrol edebilir miyim :D 

Malesef bu mümkün değil. Program yerel ağ kuruyor. Ya aynı modem üzerindan bağlı olmalısınız ya da pc telefonun wirelessına bağlanmalı. 

Pc dememin önemli bir nedeni var. Çünkü bilgisayara herhangi bir program kurmuyoruz. Dolayısıyla tarayıcı çalıştıran herhangi bir işletim sisteminde airdroid çalışıyor. Linux, mac , windows farketmiyor alayına gidiyor. 

böyleyken böyle 


Hiç yorum yok: